elpack.docs és el petit departament de documentals de elpack. Començàrem a produir-los l’any 1999 i, tot i que la nostra filmografia no és molt àmplia, sempre tenim projectes al cap (i alguns en pre-producció)

Esto no es el Dakar (This is not the Dakar)

“Sense diners, sense sentit i sense preocupacions”. Aquest és el lema del Plymouth – Banjul Challenge, una ruta alternativa al Dakar que se celebra des del 2003 i que no pensa aturar-se. I aquesta és la nostra història, la del primer equip espanyol escollit per a participar al repte.

El repte consisteix simplement en conduir des de Plymouth (Gran Bretanya) fins a Banjul (Gàmbia) en cotxes amb un cost inferior als 300 euros. En unes altres paraules, recórrer més de 6.000 kilòmetres per velles carreteres, sense diners i sense assistència però amb molt de sentit de l’humor.

esto no es el dakar, de Sheila Aguado y Pepe Rodríguez (2007)
Una producció de media 3.14 i Pepe Rodríguez
Format: dvcam. Color.
Durada: 52′
Idioma original: anglès, castellà, català.

Drets: imagina international sales

a solas

English version

Cada any moren al món 70.000 dones per practicar-se avortaments insegurs. Un medicament les podria salvar. Però és il·legal a quasi tot el món.

a solas (alone) és un projecte de documental de Sheila Aguado i Pepe Rodríguez
Contacte: asolas@elpack.es
Fes-te fan de a solas | alone a facebook

Mangi fi

Un punt diminut al mapa de Senegal. Un petit indret al mig del desert. Petites barraques de palla al camí, sense aigua, sense llum, sense res. Només gent que treu el cap allà on mires; homes, dones, nens, gent gran…

Trossos de vida d’un petit poble africà. Escenes que mostren el seu quefer quotidià, la seva rutina diària. Imatges que mostren les activitats dels homes durant el dia, les tasques de les dones a càrrec de la casa i els fills, les activitats dels nens…

mangi fi, de Sheila Aguado i Pepe Rodríguez
Any de producció: 1999
Format: súper 8. color.
Durada: 27′
Idioma original: wolof (subtítols en castellà)

Drets: elpack (contacte: hola@elpack.es)

Pots veure’l aquí.

Trueque

Durant l’any 2002, quatre milions d’argentins afrontaren la pitjor crisi que ha patit el seu país en la història integrant-se als clubs de bescanvi. El documental narra les vivències d’algunes d’aquestes persones i busca les causes de la caiguda d’aquest moviment social sense precedents.

trueque, de Pepe Rodríguez i Camilo Troncoso
Any de producció: 2003
Format: dvcam i súper 8. Color.
Durada: 57′
Idioma original: castellà

Drets: elpack (contacte: hola@elpack.es)

Pots veure’l aquí.

Batallitas

Què en saben els adolescents de la Guerra Civil? És necessari recordar o és millor oblidar? Un grup de supervivents de la “Quinta del biberón” s’apropa a un institut de Barcelona per intentar explicar a uns alumnes de Batxillerat què va suposar per a ells anar-se’n al front quan tenien més o menys la seva mateixa edat.

batallitas, de Sheila Aguado i Pepe Rodríguez
Any de producció: 2001
Format: dvcam i súper 8. Color.
Durada: 27′
Idioma original: català i castellà

Drets: parallel40